Cum alegi ușa de intrare în casă pentru confort termic ridicat

Cum alegi ușa de intrare în casă pentru confort termic ridicat

Dacă ai realizat deja o listă de priorități pentru casa ta, atunci să știi că ușa de intrare în casă trebuie să ocupe un loc fruntaș în clasament.

De ce sunt ușile de intrare în casă vitale în structura unei locuințe? Pentru că aceste căi de acces reprezintă modalități de bază în compartimentarea locuinței, dar și zone de legătură dintre interior și exterior.

O casă inteligent concepută înseamnă uși de intrare robuste, uși panoramice cu vedere spre grădină sau chiar uși ușor manevrabile care facilitează tranziția din living spre balcon.

Ușile de intrare în apartament sau în casă sunt fundamentale pentru că influențează gradul de confort din interiorul locuinței. Cu alte cuvinte, ușa de intrare în casă este mai mult decât un element de arhitectură, este de fapt o barieră complexă care controlează: 

  • schimbul de căldură; 
  • siguranța proprietarilor și a bunurilor; 
  • fiabilitatea în timp a structurii; 
  • aspectul estetic. 

Dacă te orientezi de la început spre o ușă de intrare în casă de calitate inferioară, te vei confrunta cu provocări multiple. Cea mai comună neplăcere o constituie disconfortul termic și rezistența redusă în fața intemperiilor.

Din fericire, experții în tâmplărie PVC Barrier sunt alături de tine pentru a te învăța strategia de a alege ușa de intrare în casă potrivită nevoilor tale unice. Iată cele mai importante aspecte pe care merită să le cunoști!

Soluții inteligente pentru ușa de intrare în casă

Înainte de a alege ușa de intrare în casă ideală proiectului tău, este bine să înțelegi care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească.

Ține cont cât de important este ca ușa selectată să corespundă unor exigențe estetice, dar și tehnice. Din fericire, ușile de intrare reprezintă îmbinarea perfectă dintre un design atractiv și o configurație funcțională. Chiar dacă nu ești specialist în domeniu, consultanții Barrier îți vor prezenta caracteristicile tehnice și clasificările unei uși de intrare în casă: 

  • permeabilitatea la aer; 
  • etanșarea la apă; 
  • încărcarea la vânt; 
  • gradul de izolarea termică. 

Doar informat poți lua decizii înțelepte.

Încearcă acum configuratorul online de uși Barrier!

Posibilitatea de a placa ușile cu aluminiu și de a dispune de rame în diverse game cromatice au transformat ușile Barrier în elemente de decor cu stil. Mai mult, ușile de intrare pentru casă dispun de variante într-un canat sau în două canate, cu deschidere interioară, exterioară, sau combinată (tip “Saloon”). La cerere se poate monta plasă de insecte. Clienții vor găsi mereu designul unic pentru o personalitate unică.

Pe lângă aspectul estetic, ușile de intrare Barrier îndeplinesc cu succes funcția de siguranță și protecție a spațiului tău interior. Indiferent de modelul ales, aceste uși sporesc confortul termic și surprind printr-un grad de etanșeitate ridicat.

Ușile Barrier sunt prevăzute cu praguri de aluminiu cu distanțier termic, accesoriu care îndeplinește multiple funcții: termoizolarea reședinței, barieră pentru temperaturile scăzute de la exterior, echilibrarea diferențelor de nivel și facilitarea accesului în imobil.

Robustețea ușilor de intrare este consolidată de armătura sudată cu colțar termosudabil pentru rigidizare și siguranță sporită.

În plus, ușile de intrare Barrier pot fi echipate cu sisteme antiefracție care îți protejează zonele de acces de șocuri mecanice și de tentativele de furt. Opțiunile sunt variate, satisfăcând cele mai exigente criterii: deschidere cu amprentă sau cod, sistem închidere multi-point, balamale ascunse.

Ușile de intrare Barrier Smart Slide: randament termic de până la 100%

Inovația vine împreună cu Barrier Smart Slide care permite pătrunderea luminii naturale în interiorul apartamentului și susține confortul termic indiferent de anotimp.

Ușile culisante Barrier Smart Slide ating un grad înalt de performanță energetică datorită materialelor de calitate din care sunt concepute piesele înglobate în ansamblul deschiderii: sticlă termoizolantă, feronerie, armături, profile, rame.

Mânerul cu care este echipată Barrier Smart Slide se rotește foarte ușor, iar garniturile ansamblului sunt presate transversal de canat de-a lungul perimetrului. Acest principiu de funcționare sporește manevrabilitatea ușii, dar contribuie și la obținerea unui randament termic ridicat.

Feroneria din materiale premium asigură închiderea ermetică a ușii, factor care servește conservării temperaturilor potrivite în spațiile interioare. Prin intermediul acestei uși, confortul termic vine la pachet cu fonoizolația. Datorită acestor caracteristici, te poți delecta cu seri liniștite după zilele epuizante de muncă.

Ușile de intrare Barrier HST Geneo: termoizolație eficientă pentru orice tip de locuință

Ușile culisante cu ridicare Barrier HST Geneo se diferențiază de ușile standard prin materialul din care sunt executate: Hightech RAU_ FIPRO. Acest material de calitate superioară îndeplinește cu succes funcția termoizolantă.

Pentru o performanță energetică de excepție, materialul premium Hightech vine în completarea armăturilor echipate cu rame multicamerale și cu o barieră termică pentru temperaturile scăzute din exterior.

Randamentul termic este sporit și de garniturile de etanșare continue, cu colțuri vulcanizate. Aceste piese de feronerie favorizează închiderea etanșă a ușilor culisante HST Geneo, securizând clădirea împotriva averselor, pierderilor de căldură și a curenților reci de aer.

Modul armonios de întrepătrundere a ramelor, profilelor și armăturii accentuează gradul de etanșeitate al ansamblului, dar și fonoizolația. Barrier HST Geneo conservă liniștea din apartamentul tău în fața unui bruiaj fonic de 42 dB.

Datorită fonoizolației și termoizolației impecabile, reușești să te bucuri 24 h din 24 h de atmosfera plăcută din casa ta și ai sentimentul că „nicăieri nu-i mai bine ca acasă”.

Sperăm că sfaturile noastre despre alegerea ușilor de intrare în casă, capabile să-ți conserve confortul termic, îți sunt de ajutor. Pentru mai multe informații, vezi cum se desfășoară producția ușilor de intrare Barrier.

Stabilește lista de priorități pentru casa ta și ia legătura cu specialiștii Barrier care așteaptă cu nerăbdare să te ajute să alegi ușa de intrare în casă optimă planurilor tale.

Mult succes în conturarea casei de vis!