Cum se face automatizarea ușilor de garaj rezidențiale

Cum se face automatizarea ușilor de garaj rezidențiale

Deși îl menționăm rar în discuțiile despre casa de vis, garajul reprezintă o zonă de acces esențială pe care trebuie să o proiectăm cu profesionalism și atenție la detalii.

Casa de vis își crește imediat aura de eleganță și confort dacă zona garajului se integrează în aceeași direcție estetică, mizând pe culori și texturi care să dialogheze armonios.

Din fericire, Barrier înțelege echilibrul dintre calitate și estetică. Izolarea termică de excepție, protecția și manevrabilitatea, dar și accesoriile și automatizările sunt cea mai bună abordare pentru rezultate fără compromisuri. Fie că este vorba despre uși pentru garaj rezidențiale, uși garaj industriale, uși de garaj secționale, rulouri exterioare, uși culisante, uși rapide sau uși pietonale, Barrier a pus bazele unui sistem de proiectare, montaj și garanție pentru a satisface și cel mai exigent client. Cerințele pot fi diverse, calitatea e mereu la superlativ!

Pentru un plus de siguranță și confort, află cum se poate face automatizarea ușilor de garaj rezidențiale!

Accesorii și automatizări pentru un garaj de încredere

După cum te așteptai, accesoriile și automatizările nu pot fi trecute cu vederea atunci când te gândești la soluții de calitate pentru zonele de acces. Alege tipuri de accesorii pe care te poți baza. Optimizează protecția și confortul din interiorul garajului tău.

Barrier îți pune la dispoziție diverse sisteme pentru automatizarea ușilor de garaj, astfel încât să te poți bucura de confort termic, manevrabilitate crescută și siguranță maximă.

O opțiune inteligentă și practică pentru ușile de garaj rezidențiale este reprezentată de seturile de automatizare de tavan pentru uși secționale. De exemplu, modelul DUMPER 10. 4T are avantajul de a opera cu o forță de tracțiune de 1000 Newtoni (102 kilograme-forță).

Acest set de automatizare de calitate este dotat și cu o unitate de control cu detecție amperometrică a obstacolelor. Detecția amperometrică a obstacolelor în cazul ușilor de garaj este cea mai potrivită tehnologie pentru a preveni coliziunile și a asigura siguranța în timpul funcționării automate a ușii. Aceasta funcționează prin măsurarea curentului electric care trece prin motorul ușii de garaj. Dacă un obstacol este detectat, curentul se modifică, iar sistemul de control al ușii reacționează corespunzător, oprind sau inversând mișcarea ușii pentru a evita coliziunea.

Această tehnologie oferă mai multe avantaje:

  • Siguranță sporită: Previne accidentele și deteriorarea ușii sau a obiectelor din calea acesteia.
  • Fiabilitate: Sistemele moderne sunt foarte precise și pot detecta chiar și cel mai mic obstacol.
  • Ușurință în utilizare: Automatizarea ușilor de garaj cu detecție amperometrică face utilizarea acestora mai convenabilă și mai sigură.

În plus, sistemul de automatizare DUMPER 10. 4T îți pune la dispoziție un sistem interior pentru deblocarea de urgență.

Pentru ușile cu o înălțime de maximum 16 mp beneficiezi de șină de antrenare silențioasă și curea dințată. La fel de eficiente sunt și seturile de automatizare pentru căi de acces DUMPER 10. 3 T și DUMPER 7. 3 T.

Modelul LM 3800 este ideal pentru ușile de garaj secționale cu supraînălțare și surprinde prin dotarea cu zăvor electromagnetic, special conceput pentru blocarea ușii. Acest sistem antiefracție de primă clasă include și două telecomenzi cu două canale.

Alte accesorii utile pentru automatizarea ușilor de garaj rezidențiale pot fi:

  • lampa de semnalizare;
  • receptorul radio codificat;
  • muchia sensibilă la atingere;
  • bariera de rezervare loc de parcare.

Opțiunile și accesoriile premium pentru casa ta sporesc semnificativ manevrabilitatea, estetica și siguranța ușilor de garaj rezidențiale. De ce să nu-ți dotezi ușa de garaj cu telecomandă sau senzori diverși (radar, detecţie inductivă, detecţie optică, etc.). Meriți ce este mai bun!

Un pas important este și alegerea ușii de garaj care să facă echipă bună cu cele mai moderne și practice sisteme de automatizare.

Barrier Scudo: îmbinarea perfectă dintre estetic și funcțional

O ușă de garaj rezidențială potrivită pentru casa ta este Barrier Scudo, al cărei design se află în concordanță cu ușile, ferestrele și rulourile Barrier, surprinzând ochiul privitorului prin potrivirea de culori și texturi.

Pe lângă designul ireproșabil, Barrier Scudo răspunde cu punctualitate nevoilor tale de confort termic și siguranță. De aceea, acest tip de ușă de garaj este dotat cu termoizolație din spumă poliuretanică ignifugă rigidă, iar profilele sale sunt concepute special pentru a-l proteja pe utilizator de pericolul prinderii degetelor.

Sunt dotate cu un sistem mecanic de rulare și echilibrare în două variante, fiabil și robust, cu arcuri de torsiune garantate pentru 25.000 de cicluri, cu sistem de siguranţă anticădere și role silenţioase cu rulment. Dacă majoritatea ușilor de garaj necesită îmbunătățire prin echiparea cu un sistem de automatizare modern, Barrier Scudo are acționarea cu telecomandă în dotarea standard. 

Pe lângă accesoriile responsabile de automatizare, ușile Barrier Scudo pot fi îmbunătățite și cu accesorii cu un aspect estetic special, așa cum sunt ferestrele decupate în diverse forme. Rolul acestor suprafețe vitrate este acela de a permite luminii naturale să pătrundă în interiorul garajului, astfel încât să creeze o atmosferă plăcută.

Pentru a consolida izolarea termică, placarea cu aluminiu a ușii este o soluție foarte eficientă, capabilă să confere deschiderii rezistență în timp.

Barrier Igloo: izolare termică 100% și consum redus de energie

O altă alternativă de calitate e reprezentată de ușile de garaj secționale Barrier Igloo, prevăzute cu panouri duble din oțel protejat anticoroziv prin zincare. Barrier Igloo se distinge prin confortul termic ridicat, susținut și de termoizolația din spumă poliuretanică ignifugată cu 50% – 100% mai groasă decât cea a ușilor secționale standard.

La confortul termic de primă clasă contribuie și panoul suplimentar de oțel pentru rigidizare care asigură robustețe zonei tale de acces.

Gradul înalt de manevrabilitate al ușii este conferit de sistemul de șine pentru ridicarea ușii. În plus, ușile Barrier Igloo pot fi oricând montate în spații cu dimensiuni reduse în zona golului de construcție.

Pe lângă izolarea termică de excepție, Barrier Igloo se remarcă și prin gradul ridicat de etanșeitate, calitate care protejează interiorul garajului tău de ploile abundente, curenții reci de aer și rafalele de vânt cu o intensitate crescută.

După cum te așteptai, etanșeitatea îți vine în ajutor când vine vorba despre consumul de energie, menținând cel mai bun raport economie-costuri.

Această ușă de garaj secțională poate fi ușor automatizată și înglobată într-un sistem care să restricționeze accesul în garaj și să sporească protecția.

Barrier VIP, Barrier T.ROL, Barrier CRISTAL

Caracteristicile tehnice ale modelului de ușă secţională Barrier VIP sunt superioare modelelor obișnuite datorită unor componente speciale. În cadrul secționat pot fi încorporate uși pietonale cu finisaj estetic deosebit. 

Ușile de acces tip rulou Barrier T.ROL pentru vehicule sau persoane pot fi realizate din lamele metalice (aluminiu sau oțel) ce se ridică și se înfășoară pe un ax amplasat deasupra golului de circulație. Acest sistem de rulouri exterioare este varianta cea mai economică pentru realizarea unor astfel de închideri, necesitând și cel mai mic spațiu de montaj. 

Concepute pentru a proteja și ilumina spațiul interior, modelele de uși de garaj rezidențiale Barrier CRISTAL sunt eficiente energetic. Suprafaţa vitrată, cea mai generoasă din gama de uși de garaj, poate fi realizată cu sticlă securizată, într-un strat, pentru utilizări obișnuite, sau dublu strat termoizolant.

Automatizarea este facilă și durabilă, indiferent de modelul de ușă de garaj ales.

Accesează configuratorul de uși pentru a alege modelul de ușă dorit!

Pentru mai multe detalii despre sistemele de automatizare uși de garaj rezidențiale, uși garaj industriale, uși de garaj secționale, rulouri exterioare, uși culisante, uși rapide sau uși pietonale, ia legătura cu specialiștii noștri și bucură-te de eficiența produselor Barrier la prețuri avantajoase.

Alege tâmplăria PVC Barrier executată conform celor mai înalte standarde internaționale (CE) și astfel te asiguri că totul este sincronizat cu planurile tale de design.

Până data viitoare, vezi să meșterești numai planuri de succes! Blogul Barrier e cea mai potrivită sursă de inspirație.