Înlocuirea balamalelor în cazul ferestrelor și ușilor din tâmplărie PVC

Înlocuirea balamalelor în cazul ferestrelor și ușilor din tâmplărie PVC

După cum bine știi, feroneria este ansamblul de mecanisme care pun în mișcare fereastra sau ușa și facilitează închiderea și deschiderea cursivă a zonelor de acces din locuința ta.

Printre piesele componente ale feroneriei pentru ferestre și uși se numără și balamalele, adesea cele mai expuse șocurilor mecanice și uzurii. Dacă balamalele sunt afectate, implicit angrenajul de închidere/deschidere va fi deteriorat.

Din fericire, totul poate fi rezolvat rapid și simplu prin schimbarea balamalelor pentru ferestrele și ușile din PVC montate în casa ta. Pentru a înțelege cum trebuie să acționezi, ți-am pregătit un scurt ghid al modului în care funcționează feroneria, dar și pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru înlocuirea balamalelor.

Iată ce trebuie să faci pentru buna funcționare a feroneriei ferestrelor și ușilor din casa ta!

Cum funcționează feroneria ferestrelor și ușilor din PVC

O feronerie Barrier perfect funcțională include mai multe piese dependente unele de celelalte:

  • balamale reglabile pe 3 direcții;
  • mâner de acționare, preferabil din aluminiu;
  • mecanism de acționare antiefrecție cu butoni pentru închidere.

Pentru a rezista cât mai mult în timp, este necesar ca mânerele să fie vopsite. Celelalte piese care compun feroneria pentru ferestre trebuie tratate împotriva ruginirii și lubrifiate. Balamalele au cea mai mare nevoie de o lubrifiere constantă pe parcursul unui an.

De altfel, e important să știi că mecanismele oscilobatante sunt mai avantajoase și mai practice decât cele batante.

Pe lângă deschiderea la un unghi de 15 – 20 de grade pe verticala tocului, mecanismele oscilobatante facilitează aerisirea camerelor, fără ca fereastra să fie deschisă total. Balamalele funcționează în 3 planuri, fapt care favorizează deschiderea parțială a ferestrei.

Feroneria standard pentru uși se remarcă prin raportul echitabil calitate-preț, prin mânerul rezistent prin care deschiderea este acționată, dar și prin sistemul în 4 puncte de închidere antiefracție și limbă.

Poți opta și pentru sisteme open smart, cu acționare digitală, prin cartelă sau telecomandă.

De ce se deteriorează balamalele și cum le schimbi în mod corect

Balamalele au nevoie de atenție specială pentru că sunt componentele cele mai supuse uzurii. Printre factorii care acționează negativ asupra balamalelor se numără înghețul, radiațiile solare, condensul, cât și greutatea ferestrei sau a ușii.

De altfel, există câteva semne clare care indică necesitatea schimbării balamalelor. Unul dintre ele este blocarea ferestrei sau lipsa de cursivitate în operarea acesteia. Dacă atunci când ușa sau fereastra sunt închise, remarci un mic decalaj pe partea balamalei, este evident că aceasta trebuie înlocuită.

De aceea, este necesar să verifici regulat starea balamalelor pentru a vedea că sunt poziționate corect și pentru a le lubrifia din 6 în 6 luni. În caz contrar, balamalele pot rugini și pot ceda complet, afectând funcționalitatea întregului ansamblu.

Din fericire, majoritatea balamalelor pentru ferestre și uși din tâmplărie PVC sunt ușor de înlocuit. Mai exact, întregul proces constă în demontarea balamalelor uzate și realinierea noilor balamale pentru a putea fi prinse în șuruburi.

Efectuează cu șablonul potrivit găurile pentru șuruburile de fixare pe tocul ferestrei, dar și pe cercevea. Este importantă și poziționarea pe toc a cercevelei și reglajul corespunzător noului sistem de balamale. În final, amintește-ți să aplici capacele PVC pentru mascarea balamalelor.

Alege fereastra termoizolantă Barrier 85 A++ pentru casa ta

Orientează-te spre feronerie de calitate premium pentru casa ta, perfect asortată cu o fereastră termoizolantă pe măsură. Modelul Barrier 85 A++  se remarcă prin profilele de calitate, feroneria de excepție și armătura din oțel galvanizat. Toate acestea formează un pachet imbatabil din punctul de vedere al fonoizolației și termoizolației.

Astfel, te poți bucura de o deschidere cu un coeficient termic ridicat care menține la interior temperatura optimă și împiedică transferul de energie spre exterior.

Pe lângă șansa de a reduce zerourile de pe factura la încălzire, cu Barrier 85 A++ te bucuri și de o atmosferă plăcută, dominată de liniște și calm. Izolarea termică și fonică, dar și rezistența întregului ansamblu pot fi sporite prin placarea exterioară cu aluminiu.

Sperăm ca sfaturile noastre să-ți fie de folos în eforturile pe care le depui pentru întreținerea corectă a feroneriei ferestrelor și ușilor din casa ta.

În cazul în care se impune schimbarea balamalelor pentru ferestrele și ușile tale din PVC, nu ezita să apelezi la ajutorul unui specialist Barrier.

Îți suntem mereu alături și așteptăm să ne contactezi online sau prin apel telefonic la numărul 0742 277 437.

Succes în tot ce îți propui!