Ce tip de rulou exterior să alegi pentru dormitor
E simplu să ai parte de liniște atunci când vrei să te odihnești. Sau să te asiguri că nu îți vei deranja vecinii atunci când petreci până târziu. Însă dacă vorbim de izolația fonică, atunci trebuie să știi că montarea rulourilor pentru ferestrele dormitorului este o soluție ideală.
Poți să te bucuri de liniște și să controlezi nivelul de lumină mult mai simplu cu ajutorul rulourilor exterioare. Indiferent că alegi rulouri PVC sau din aluminiu, te bucuri de o mulțime de avantaje pentru confortul locuinței.
În plus, ai multiple posibilități de personalizare a rulourilor pentru ferestre. Hai să descoperim împreună ce beneficii aduce montarea rulourilor exterioare pentru dormitor și cum să eficientizezi costurile la energie.
Avantajele rulourilor exterioare pentru dormitor
Dacă nu te-ai hotărât încă să aplici rulouri exterioare ferestrelor tale de la dormitor, atunci trebuie îți arătăm o listă de beneficii de care ai parte odată cu montarea. Pe lângă izolarea fonică a locuinței, rulourile exterioare:
- Asigură izolare termică. Atunci când îți dorești să nu existe pierderi de căldură prin rama ferestrei în locuința ta, montarea rulourilor exterioare asigură etanșeitate ridicată.
- Scad costurile la energie. Odată cu izolarea fonică și termică, costurile pentru energie devin mult mai mici datorită eliminării pierderilor de căldură.
- Sporesc siguranța. Aplicarea rulourilor îți garantează protecție împotriva intrușilor, dar și a vremii nefavorabile. Astfel, ploaia sau tunetele puternice nu te vor deranja atunci când vrei să te odihnești.
- Ajută la controlarea cantității de lumină. Te poți odihni chiar și în timpul zilei fără a fi deranjat de lumina soarelui.
- Te protejează de insecte. Poți lăsa geamul deschis pentru a aerisi, iar rulourile trase doar pe jumătate. Astfel, eviți pătrunderea insectelor în cameră și te bucuri, în același timp, de aer proaspăt.
- Te feresc de ochii curioșilor. Ai parte de intimitate în interiorul locuinței în permanență, atunci când alegi să tragi rulourile pentru ferestre.
Rulourile exterioare sunt o alternativă potrivită atunci când vrei să ai un cămin confortabil și plăcut. Iar dacă vrei să reduci costurile energiei, poți chiar să le alegi pentru montarea la ferestre pentru casa pasivă.
Tipuri de rulouri exterioare în funcție de ferestrele dormitorului
Alegerea rulourilor potrivite pentru dormitorul tău trebuie să țină cont de mai mulți factori. De exemplu, dacă locuința nu este încă finalizată, poți alege dintre:
- încastrate;
- aplicate;
- suprapuse.
Rulourile încastrate sau cele suprapuse sunt adesea preferate atunci când casa este încă în stadiul de construcție. Astfel, te bucuri de avantajele rulourilor exterioare fără grija aspectului inestetic. Te întrebi de ce? Ei bine, datorită casetei de rulare care este inclusă în tencuiala locuinței. În cazul caselor deja clădite și care nu au montate rulouri exterioare, sunt alese cele aplicate.
Un alt aspect de care trebuie să ții cont este dimensiunea ferestrelor. Cu cât ferestrele sunt mai mari, cu atât rulourile vor fi mai mari. Și există posibilitatea să nu existe suficient spațiu de montare pentru rulouri.
Întreabă specialiștii Barrier dacă la ferestrele dormitorului tău pot fi montate rulouri exterioare.
În cazul în care dormitorul dispune de balcon, iar trecerea se face cu ajutorul ușilor culisante, atunci aplicarea rulourilor poate fi dificilă. Întrucât ușile culisante și cele glisante țin locul întregului perete, nu ar exista spațiu pentru aplicarea rulourilor.
Iar dacă vorbim despre dormitoare la nivelul superior, atunci aplicarea rulourilor pentru ferestre de mansardă poate fi un avantaj în controlul nivelului de lumină. Cu ajutorul ferestrelor de mansardă ai parte de lumină și căldură pe tot parcursul zilei.
Totuși, excesul de căldură poate fi deranjant. Iar cu ajutorul rulourilor exterioare asiguri o temperatură optimă pentru familia ta.
Cum întreții corect rulourile pentru ferestre
Rulourile exterioare protejează ferestrele casei și implicit, pe tine. Indiferent că vorbim despre rulouri din PVC sau aluminiu, întreținerea lor îți garantează longevitate în utilizare. Așadar, pentru a reduce costurile de reparații sau înlocuire, poți curăța periodic rulourile pentru ferestre.
Iar datorită materialelor de înaltă calitate, întreținerea nu necesită utilizarea soluțiilor de curățare chimice. Ai nevoie doar de apă curată și un material moale, non-abraziv. În plus, îți recomandăm să verifici și feroneria de rugină sau deteriorări.
Îți dorim spor pe toate planurile! Pe data viitoare!