Prin ce se remarcă tâmplăria din aluminiu rezistentă la foc

Prin ce se remarcă tâmplăria din aluminiu rezistentă la foc

Atunci când vine vorba de tâmplăria casei, ne gândim la rezistență la ploaie și vânt, etanșeitate și confort. Însă cât de multă importanță acorzi rezistenței la foc? Sau, altfel spus, cât de des te gândești la evitarea extinderii unui incendiu datorită tâmplăriei de aluminiu rezistente la foc?

Dacă nu ai luat în considerare montarea ușilor și ferestrelor rezistente la foc, îți povestim de ce merită să le alegi pentru casa ta. Tâmplăria ignifugă este achiziția care îmbină toate nevoile și exigențele tale. Te bucuri de calitatea ușilor și ferestrelor din aluminiu și ai siguranța că focul și fumul nu vor pătrunde în locuință sau nu vor afecta și alte spații aflate în imediata apropiere.

Citește articolul de astăzi și află ce este tâmplăria ignifugă și care sunt avantajele montării ei pentru locuința ta.

Ce este tâmplăria rezistentă la foc

Deși are o structură asemănătoare cu tâmplăria din aluminiu obișnuită, tâmplăria rezistentă la foc se remarcă prin faptul că prezintă o rezistență mult mai mare împotriva acțiunii distructive a focului. Cu alte cuvinte, tehnologia utilizată pentru construirea ușilor și ferestrelor împiedică pătrunderea focului și a fumului în alte spații.

Imaginează-ți că în perimetrul casei tale ia foc un copac. Datorită tâmplăriei ignifuge, locuința nu va fi deteriorată, iar familia ta va fi în siguranță. În plus, mirosul de fum nu pătrunde la interior.

De asemenea, dacă într-una din încăperile casei izbucnește focul din cauza unui aparat electrocasnic, focul nu se va extinde la celelalte încăperi. În același timp, ușile din aluminiu rezistente la foc vor împiedica fumul să se disperseze în alte zone ale casei.

Tâmplăria ignifugă este construită cu ajutorul profilelor metalice rezistente și a unor distanțiere termice care împiedică transferul rapid de căldură. Așadar, ești ferit de foc, dar și de temperaturile foarte ridicate pe care le cauzează.

Elementele de izolație din compoziția tâmplăriei sunt rezistente la foc, iar în funcție de preferințe, pot garanta între 30 și 90 de minute de protecție împotriva focului. 

Avantajele tâmplăriei ignifuge

În ceea ce privește tâmplăria ignifugă, vorbim despre materiale de o calitate ridicată, care pot rezista în cele mai dure condiții. În plus, fumul nu pătrunde datorită etanșeității, iar astfel izolarea fonică și termică sunt mult mai ridicate.

Construcția elementelor de compartimentare ignifuge este realizată pe o structură de 3 camere, prin conectarea profilelor și a elementelor de feronerie împreună cu accesoriile ignifuge. Geamurile tâmplăriei sunt montate în suporturile metalice cu ajutorul unor garnituri mascate, rezistente la foc.

Suprafața profilului este acoperită cu un strat de pudră de poliester ca protecție împotriva coroziunii. De regulă, distanțierele termice sunt realizate din poliamidă întărită cu fibră de sticlă. Ele sunt rezistente la temperaturi foarte mari și nu se deformează în condiții nefavorabile.

Pe lângă avantajul rezistenței îndelungate la foc, tâmplăria ignifugă îți oferă și izolare fonică și termică ridicată, dar și un design modern. În plus, profilele rezistente reduc riscul radiației și cel al intoxicației cu fum. În consecință, în cazul unui eveniment neprevăzut, evacuarea persoanelor se poate face cu succes.

În plus, ai parte de toate avantajele tâmplăriei în profile de dimensiuni reduse. Sticla ferestrelor asigură rezistență chiar și atunci când profilul are doar 80 mm.

Tâmplărie din aluminiu rezistentă la foc: unde poate fi montată

Ușile și ferestrele din aluminiu rezistente la foc pot fi montate atât la locuințe, cât și la clădiri de birouri sau clădiri industriale. Tâmplăria ignifugă este recomandată pentru clădiri care prezintă un risc crescut de incendiu. De exemplu, pentru restaurante, cantine sau hoteluri.

Tâmplăria ignifugă se montează în mod asemănător cu tâmplăria convențională. Iar pentru ca tu să te bucuri de toate beneficiile tâmplăriei rezistente la foc, specialiștii Barrier sunt alături de tine, de la ofertare și până la montaj.

Te-ai convins cât de utilă este tâmplăria rezistentă la foc? Contactează-ne, iar echipa Barrier îți va face o ofertă personalizată pentru uși și ferestre din aluminiu ignifug.