Amenajarea unui perete tip cortină în spațiul de la interior
Știi clădirile acelea de birouri care arată impunător prin înălțime și geamurile impecabile? Exact aceia sunt pereții cortină.
În general, peretele tip cortină reprezintă învelișul exterior al unei clădiri. Nu are rol structural, ceea ce înseamnă că poate fi executat din materiale ușoare ce reduc din costurile inițiale de realizare ale construcției.
Scopul de bază al amenajării unui astfel de perete îl constituie însă separarea, peretele tip cortină fiind definit ca separator. Amenajarea se face prin montarea sticlei pe suprafețe mari. De aceea, tâmplăria oferă un aspect modern și luminos.
Dar, cortina nu este destinată doar montării la exterior, pereții din sticlă fiind de asemenea o soluție modernă și elegantă de separare a spațiilor interioare.
Cum? Spre exemplu, ca pereți separatori pentru diversele departamente din sediul unei corporații sau ca pereți separatori în interior – pe care le numim atriumuri – pentru închiderea unor spații interioare care pot oferi vedere din living spre bucătărie.
Astăzi o să îți spunem care este soluția Barrier pentru amenajarea unui perete tip cortină în spațiul de la interior.
Din ce este alcătuit peretele de tip cortină?
Fațadele clasice, din beton sau cărămidă au pierdut mult teren în ultimii ani în fața suprafețelor vitrate și a spectacolului conturat de arhitectura modernă urbană.
Practic, pereții cortină pe aluminiu sunt alcătuiți din două elemente principale:
- suprafața vitrată – adică bucățile mai mici sau mai mari de sticlă, alese în funcție de specificul fiecărei clădiri;
- structura de aluminiu – rame speciale din metal care susțin eficient geamurile și conferă o estetică aparte.
Pereții cortină devin astfel o alternativă de efect pentru pereții clasici. Practic, ei fac parte din soluțiile de tâmplărie de aluminiu. Clădirile prevăzute cu sistemul de geamuri cortină beneficiază de lumină naturală din plin.
Pereții de sticlă se montează în general la exterior – mit sau adevăr?
Este un mit.
E drept că datorită versatilității și designului ușor de adaptat în funcție de specificul clădirii, cortina pentru exterior este ideală pentru construcțiile cu arhitecturi moderne.
Însă peretele de tip cortină se montează și în interiorul caselor atrium clasice, proiectate sub forma literelor L și U. Partea bună este că sticla folosită poate fi tăiată în diferite forme (de la dreptunghiuri, la hexagoane sau triunghiuri), ceea ce ajută cu adevărat la obținerea efectelor vizuale spectaculoase.
Peretele de tip cortină la exterior
Peretele de tip cortină exterior depinde de tipul de construcție pe care se montează. În general se amenajează în spațiile comerciale și de birouri, și mai puțin în cazul locuințelor.
În ceea ce privește exteriorul locuințelor, vom vedea că acele câteva case la care se pretează peretele de tip cortină la exterior sunt casele modulare de tip A-Frame sau casele cu aspect nordic.
Există 3 tipuri de cortină pentru exterior:
- standard;
- semi-structurală;
- structurală.
Peretele de tip cortină la interior
Peretele de interior este folosit cu succes în închiderea spațiilor interioare, precum și pentru construcția de luminatoare aplicate pe structuri diverse: oțel, beton etc. Sistemul de tâmplărie este izolant prin intermediul compartimentelor de aer și a geamului izolant tip termopan.
Nu uita că e nevoie ca ușile și ferestrele să se completeze. De aceea, e important să alegi ușile de birou de interior.
Pereții cortină pentru interiorul construcției: avantaje pe termen lung
Pereții de tip cortină au devenit extrem de populari datorită faptului că vin la pachet cu durabilitate și rezistență. De aceea, persoanele care aleg sticla pentru compartimentările de la birou, vor avea mai multe de câștigat.
Iată care sunt avantajele pe care le aduce cortina din sticlă pentru interior:
- rezistență mare în fața intemperiilor – sticla termoizolantă folosită păstrează căldura la interior sau aerul rece generat de aparatele de aer condiționat;
- structură mobilă – în cazul unui cutremur, structura de aluminiu revine la poziția inițială, fără să producă deformări;
- izolare fonică – grosimea sticlei reduce semnificativ zgomotul și garantează un mediu de lucru liniștit.
Trebuie spus că și pereții din sticlă pentru locuințe respectă aceleași principii.
Tâmplăria de aluminiu din spațiul interior al locuinței se amenajează cu precădere în cazul caselor atrium care permit stabilirea unui contact direct cu toate camerele și împrejurimile.
Pentru a alege modelul potrivit pentru interiorul locuinței trebuie să stabilești cu exactitate ce vrei să-ți ofere compartimentarea. Cu alte cuvinte, poți alege să transformi un open space în două încăperi separate cu ajutorul pereților din sticlă sau te poți bucura de iluminare naturală din abundență.
Atunci când spațiul nu-ți permite deschiderea unei uși de interior standard, cu balamale, poți folosi cu succes și ușile cu deschidere glisantă în interiorul peretelui.
Totuși, pereții cortină din sticlă sunt soluția modernă și elegantă de separare a spațiilor interioare.
Alege peretele tip cortină pentru a beneficia de mai multă lumină în spațiul din interior
Ferestre moderne, pentru nevoi moderne. Ferestrele Barrier sunt proiectate pentru a oferi răspuns nevoilor actuale din viața de zi cu zi. Cu un grad de izolare fonică și termică ridicat, așa cum încă nu ai întâlnit, ferestrele vor deveni locul preferat din fiecare spațiu.
Nu ești sigur dacă poți monta pereți cortină pe aluminiu în interiorul clădirii pe care tocmai ai finisat-o? Atunci apelează la consultanții Barrier și află dacă pereții de sticlă se pretează și pentru proiectul tău.
Nu uita că este esențial ca montajul să fie realizat de o echipă de specialiști. Doar așa te poți bucura din plin de performanțele oferite de pereții din sticlă.
Să ai multă inspirație și succes în toate planurile tale!