Uși glisante în perete din PVC sau aluminiu. Economisește spațiu

 Diferența dintre ușile glisante și ușile culisante

Diferența dintre ușile glisante și ușile culisante

Ai în plan construirea unei case noi sau pur și simplu vrei să o reamenajezi pe cea de acum? Ei bine, tendințele moderne se observă atât în mobila nouă și design-ul interior minimalist, cât și în elementele de compartimentare. Iar dacă nu știi cu ce să le înlocuiești, iată care sunt diferențele dintre uși glisante sau uși culisante pentru casă.

Probabil că te gândești cum să amenajezi încăperile atunci când vrei să beneficiezi cât mai mult de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Și în loc să renunți la ideile pe care le ai sau să fii nevoit să modifici planul, de ce să nu alegi uși culisante sau glisante în locul ușilor batante?

Așadar, alegerea potrivită o faci în funcție de preferințele și nevoile tale. Iar în articolul de azi îți vom arăta care sunt diferențele între ușile glisante și cele culisante, dar și ce tip să alegi pentru proiectul casei tale.

Uși glisante sau uși culisante: care sunt diferențele?

În ciuda faptului că termenii „glisare” și „culisare” se referă la acțiunea de a muta un obiect mobil de-a lungul unei șine fixe, există diferențe între cele două tipuri de uși. Cele glisante sunt formate dintr-un sistem compus dintr-o șină și una sau două uși care se deplasează. Practic, cele două uși se află pe aceeași șină, iar deschiderea se realizează prin glisarea fiecărei uși în stânga sau dreapta.

În ceea ce privește ușa culisantă, vorbim despre un sistem format dintr-o șină și două foi de ușă paralele. Așadar, deschiderea se realizează prin mutarea ambelor uși, fie spre stânga, fie spre dreapta. De asemenea, pentru deschideri mari, există posibilitatea montării unor șine adiționale pe care se aplică mai multe uși. 

Avantajele ușilor culisante

Tot ceea ce alegi pentru locuința ta trebuie să-ți îndeplinească nevoile și să-ți ofere avantaje un timp cât mai îndelungat. Așadar, iată care sunt beneficiile montării ușilor culisante:

  • câștigi spațiul care era anterior destinat deschiderii ușilor batante;
  • ai parte de deschideri către terasă sau balcon cu uși culisante;
  • te bucuri de spații vitrate mari;
  • ai parte de lumină naturală din abundență;
  • beneficiezi de priveliști minunate atunci când montezi uși culisante la exterior;
  • poți delimita un open space în două încăperi separate;
  • ai siguranța etanșeității de înaltă calitate;
  • te bucuri de rezistență sporită și o durată de viață îndelungată a ușilor;
  • modernizezi aspectul locuinței.

De ce să alegi uși glisante pentru locuință

Chiar dacă nu ai ales încă sisteme de uși glisante pentru locuința ta, cu siguranță cunoști principiul lor de funcționare. Cel mai bun exemplu este reprezentat de sistemul de închidere al cabinelor de duș. Și pentru că este important ca apa să nu curgă în afara cabinei, garniturile ușilor de duș asigură etanșeitate ridicată.

Așadar, montarea ușilor glisante pentru balcon sau terasă îți garantează protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile sau chiar a intrușilor. Și nu trebuie să îți faci griji pentru faptul că ușile au spații vitrate mari, întrucât sticla termoizolantă garantează protecție și costuri scăzute la energie.

Spre deosebire de ușile culisante, cele glisante ocupă mai puțin spațiu datorită montării foilor pe o singură șină. Însă dacă golul de ușă este mai mare, este recomandat să optezi pentru uși culisante.

Unde poți monta uși culisante sau uși glisante

Pentru a fi sigur că ușile îți vor îndeplini toate nevoile, iată unde este recomandat să montezi sisteme culisante pentru zonele de trecere:

  • balcon;
  • terasă;
  • open space.

Iar în cazul ușilor glisante, recomandarea montării se rezumă la zone precum:

  • bucătărie;
  • baie;
  • dressing;
  • debara.

Așadar, pentru zonele în care vrei să te bucuri de lumină naturală cât mai multă, ușile culisante sunt alegerea ideală. Datorită pragmatismului în facilitarea accesului, dar și al spațiului de acționare, ușile glisante sunt mai potrivite pentru interior.

Iar dacă nu știi ce să alegi pentru locuința ta, poți apela la consultanța Barrier pentru sfaturi și ajutor în proiectare și montare. 

Să ai spor în toate!