Sfaturi utile pentru montarea ferestrelor pentru mansardă
Montarea ferestrelor pentru mansardă: sfaturi utile
Ți-ai planificat un proiect de amenajarea al mansardei?
Încă din primele etape ale proiectului, noi îți recomandăm să ai în vedere unde o să amplasezi ferestrele și care va fi principala lor utilitate. Rezultatul final este un succes dacă ferestrele pe care le-ai ales pun în valoare spațiul proaspăt amenajat.
Lumina naturală este un element de bază care nu trebuie să lipsească din nicio locuință. Într-un spațiu interior, ferestrele casei sunt cele care permit trecerea luminii naturale care inundă locul cu energii bune și benefice pentru activitățile tuturor.
Noi ți-am pregătit câteva sfaturi utile care te vor ajuta să ai în vedere aspecte importante înainte de montarea ferestrelor pentru mansardă, dar și în timpul procesului de montaj.
Ce e bine să știi înainte de montarea ferestrelor pentru mansardă
- Planifică lucrările de montare a ferestrei într-o perioadă în care condițiile meteo permit acest lucru.
- Dacă construcția este nouă, așteaptă o perioadă de câteva săptămâni până când lemnul acoperișului se așează și se usucă. Dacă ferestrele sunt montate prea repede pot apărea probleme de reglaje la tâmplăria PVC, pentru că lemnul este un material organic care în timp își modifică dimensiunile. Cere sfatul specialiștilor Barrier și alege momentul potrivit pentru a monta ferestrele pentru mansardă.
- În situația în care construcția este veche, verifică structura de rezistență a acoperișului sau dacă nu te pricepi în construcții, cere sfatul unui specialist. De obicei, pentru o construcție veche de 5-10 ani nu există probleme ale tâmplăriei care nu se pot remedia.
- În această fază se pregătește golul unde o să fie amplasată fereastra. Spațiul ales este recomandat să fie între căpriori și măsurarea corectă se face în milimetri. Dacă consideri dificilă decuparea spațiului unde vine montată fereastra, apelează la o echipă de profesioniști care au experiență în montarea tâmplăriei PVC.
- Pentru mansardă, este important să alegi geamuri termoizolante care au un nivel superior de izolare termică și fonică. Astfel se combate mucegaiul care poate apărea în interior. Și pentru că îți dorești un spațiu inundat de lumină naturală, soluția noastră este geamul Barrier cu funcția Sun Control, care înseamnă o sticlă cu reflexie foarte bună a soarelui datorită clarității geamului.
- Ține cont de panta acoperișului pentru că fiecare construcție este diferită. Dacă unghiul de înclinare al acoperișului este mic atunci ferestrele pentru mansardă ar trebui poziționate mai sus, înspre vârf, pentru a obține un grad ridicat de luminozitate. Dacă panta acoperișului este mare, atunci fereastra de mansardă se poate monta la o înălțime mică, atât cât să permită o utilizare comodă și ușoară.
- Care este suprafața locuibilă a încăperii? Dimensiunea ferestrelor se alege direct proporțional cu spațiul unde îți dorești să le amplasezi. De regulă, nu există ferestre prea mari, pentru că lumina naturală este de dorit, există doar situațiile în care fereastra este prea mică pentru a lumina bine spațiul. Pentru o cameră de 15mp noi îți recomandăm să montezi o fereastră cu dimensiunea de minimum 2mp.
Spații luminoase și prietenoase
Secretul pentru o mansardă luminoasă și primitoare este montarea ferestrelor mai mici din loc în loc, care vor acoperi armonios spațiul. Recomandăm varianta cu ferestre mici, în locul unei singure ferestre mari care poate implica decuparea căpriorilor, pentru că acest procedeu este de evitat.
Ce se poate întâmpla dacă fereastra mansardei nu este corect montată? În timp pot apărea semne care indică un nivel ridicat de umiditate și astfel te poți lovi de problema condensului care nu este benefică pentru organism.
Acestea au fost sfaturile noastre pentru montarea ferestrelor la mansardă și sperăm că ți-au fost de ajutor. Dacă ai nevoie de recomandările și ajutorul practic al specialiștilor Barrier nu ezita să ne contactezi.
Îți dorim multă inspirație și spor în proiectul tău de amenajare al mansardei!