Uși culisante pe lângă perete: avantaje și dezavantaje
Îți dorești să-ți construiești o casă sau ai în plan să o amenajezi pe cea de acum, dar încă nu știi cu ce să înlocuiești elementele de compartimentare din interior? Vrei să afli mai multe despre particularitățile unor elemente precum uși culisante pe lângă perete sau în perete?
În articolul de astăzi îți vom oferi informațiile necesare pentru a face cea mai bună alegere pentru casa ta. Rămâi alături de noi pentru a afla care sunt avantajele și dezavantajele de a-ți monta uși culisante pe lângă perete.
Diferența dintre ușile culisante și ușile glisante
Cei mai mulți dintre proprietarii de locuințe au nevoie de îndrumare în alegerea uneia dintre cele două sisteme de uși. Deși ambele tipuri au fost create pentru a oferi mai mult spațiu în casă, există câteva diferențe care se regăsesc atât în tehnologiile utilizate în montarea lor, cât și în utilizarea acestora.
Chiar dacă termenii „glisare” și „culisare” descriu acțiunea de deplasare a ușii pe o șină fixă, există diferențe semnificative între aceste sisteme. De aceea, înainte de a vorbi despre uși culisante pe lângă perete, ar fi recomandat să identificăm ce este și cum funcționează aceste două tipuri de uși.
Ușa culisantă are un sistem format dintr-o șină și două foi de uși paralele. Ceea ce înseamnă că deschiderea acesteia se efectuează prin mutarea ambelor uși, fie către stânga, fie către dreapta. În plus, pentru deschideri mai ample, există posibilitatea adăugării unor șine suplimentare, pe care pot fi montate mai multe astfel de elemente de compartimentare.
În ceea ce privește ușile glisante, acestea sunt parte dintr-un sistem compus dintr-o șină și una sau două uși care se deplasează. În esență, cele două uși se mută pe aceeași șină, iar deschiderea are loc prin glisarea individuală a fiecărei uși în stânga sau dreapta.
Avantajele ușilor culisante
Ușile culisante reprezintă o soluție elegantă și practică în designul interior. Acestea au un rol important în economisirea spațiului, fiind ideale pentru locuințe în care optimizarea fiecărui metru pătrat este esențială. Cu un design modern și ușurință în utilizare, ușile culisante par să fie o idee bună pentru toți cei care doresc să-și compartimenteze terasa, balconul sau sufrageria.
Iată care sunt, pe scurt, beneficiile montării ușilor culisante:
- Îți maximizezi spațiul care era destinat deschiderii ușilor tradiționale;
- Te bucuri de deschideri către terasă sau balcon cu uși culisante;
- Poți avea parte de spații vitrate generoase;
- Te bucuri de lumină naturală;
- Poți să-ți delimitezi un open space în două încăperi separate;
- Ai parte de etanșeitate de înaltă calitate, deci ai siguranță;
- Te bucuri de durata de viață îndelungată a ușilor;
- Îți modernizezi locuința.
Particularități uși culisante în perete sau uși culisante pe lângă perete
Fie integrate în perete sau plasate pe lângă acesta, ușile culisante aduc cu sine avantaje unice.
Când vine vorba de uși culisante pe lângă perete, trebuie spus că acestea pot fi montate cu ușurință în diverse deschideri (deschideri mici sau deschideri mari) și au un aspect plăcut. Poți alege pentru uși culisante pe lângă perete atunci când vrei să obții iluminare naturală abundentă sau când vrei să transformi un open space în două încăperi separate.
Alegerea depinde de preferințele estetice, spațiul disponibil și necesitățile tale și ale familiei. Și pentru că îți spuneam de aspectul elementelor de compartimentare, nu trebuie să îți faci griji că nu ai găsit tâmplăria potrivită.
Ușile culisante în perete, pe de altă parte, oferă un aspect elegant și optimizează spațiul, retrăgându-se complet în interiorul peretelui. Ușa culisantă Barrier HST, spre exemplu, este recomandată atunci când vrei să închizi balconul și totuși, să te bucuri de căldură pe timpul verii.
Barrier Glissandor, pe de altă parte, are un coeficient termic ridicat care va face ca, indiferent de sezon, să te poți bucura de temperatura optimă conform nevoilor familiei tale. Cu alte cuvinte, poți avea pereți de sticlă pentru locuința ta și să te bucuri de izolare termică și fonică de calitate. În plus, ușile în perete un design modern, fapt care poate îmbunătăți aspectul oricărei încăperi.
Avantaje și dezavantaje uși culisante pe lângă perete
Ușile culisante pe lângă perete contribuie la un design modern și sunt mult mai ușor de manevrat comparativ cu cele cu cercevele oscilante. Prin deschiderea laterală, acestea contribuie la maximizarea spațiului, fiind o alegere eficientă în încăperi mai mici sau cu configurații specifice. Nu în ultimul rând, izolează fonic și termic.
Totuși, există mici dezavantaje care pot fi remediate. Montarea ușilor culisante pe lângă perete diferă față de ușile standard, ceea ce poate complica procesul de instalare. De aceea, e recomandat să apelăm la specialiști. Un alt inconvenient este faptul că șinele ușilor sunt expuse murdăriei și depunerii prafului. Deci, e nevoie de o întreținere temeinică.
Așadar, pentru a alege corect ușa culisantă, trebuie să stabilești cu exactitate ce vrei să-ți ofere compartimentarea. Poți opta să divizezi un open space în două încăperi distincte prin utilizarea acestor uși sau poți alege să te bucuri de iluminare naturală din abundență.
Alegerea ușilor potrivite depinde de spațiul casei, dar și de preferințele tale și ale celor dragi ție. Optează pentru un producător de tâmplărie PVC de calitate precum Barrier, pentru a beneficia de uși de calitate, personalizate în funcție de fiecare spațiu.
Optează pentru geamurile PVC cu protecție solară
Atunci când închizi balconul cu geamuri termopan, este important să iei în considerare și nivelul de protecție solară pe care vrei să ți-l ofere.
Știai, spre exemplu, că sticla constituie până la 70% din suprafața unui geam, ceea ce indică faptul că ar trebui să îi acorzi atenție atunci când îți alegi ferestrele pentru balcon? Ferestrele PVC cu protecție solară sunt concepute pentru a reduce impactul radiațiilor asupra obiectelor din cadrul locuinței tale. Acestea sunt fabricate cu ajutorul unor tehnologii moderne, precum încorporarea cu un strat subțire de oxizi metalici care blochează radiațiile solare nocive.
Geamurile termopan cu protecție UV au rolul de a limita o parte din radiația ultravioletă (UV) nocivă asigurând astfel o protecție eficientă a bunurilor materiale. În plus, ajută la prevenirea decolorării și degradării mobilei și a altor obiecte din balcon.
Sticla Barrier Sun Control, spre exemplu, permite atât menținerea unei temperaturi optime în încăperi cât și minimizarea costurilor energetice ale locuinței pe toată perioada anului.
Pe scurt, Barrier Sun Control se traduce prin sticlă clară cu reflexie mai bună, confort vizual și factor solar mărit. De asemenea, sticla interioară Low E, care are în componență un strat de oxizi metalici ce ajută la reflectarea căldurii și are o capacitate de izolare sporită și aspect simplu, este potrivită pentru orice cameră destinată relaxării.
Închidere balcon termopan: avantaje
Închiderea balconului cu geam termopan reprezintă o soluție optimă pentru a beneficia de mai mult spațiu în locuință sau a crea o zonă extra pentru depozitare sau relaxare.
Atât în cazul locuințelor de dimensiuni medii sau mici, cât și în cazul celor care caută un spațiu de relaxare, majoritatea persoanelor aleg să optimizeze spațiul din balcon.
Avantajele acestei modificări sunt numeroase.
Extinderea spațiului
Închiderea balconului cu geamuri PVC transformă acest spațiu într-o cameră suplimentară, pe care o poți folosi în multe moduri creative. Poate deveni o zonă de relaxare, un birou, un spațiu de depozitare sau chiar o cameră de hobby. Astfel, valorifici la maxim fiecare metru pătrat din locuința ta.
Protecție împotriva factorilor externi
Geamurile PVC oferă o izolare excelentă împotriva frigului, ploii, zăpezii și zgomotului exterior. Astfel, poți bucura de confortul termic în toate anotimpurile și de liniștea necesară într-un mediu urban agitat.
Economie
Închiderea balconului cu geamuri termopan reprezintă o decizie inteligentă din punct de vedere economic. Aceste geamuri asigură o izolație termică eficientă, reducând pierderile de căldură în sezonul rece și necesitatea de a utiliza sisteme de încălzire costisitoare.
Creșterea valorii imobilului
Închiderea balconului cu geamuri termopan nu aduce doar beneficii imediate, ci și o creștere a valorii imobilului. Această îmbunătățire a eficienței energetice, confortului și aspectului general al locuinței reprezintă un factor atrăgător pentru potențialii cumpărători sau chiriași. Astfel, investiția în geamuri termopan poate contribui la valorificarea mai bună a proprietății tale pe piața imobiliară.
Închidere balcon termopan: Cât costă?
Închiderea balconului cu geamuri PVC poate aduce multiple avantaje, de la extinderea spațiului locuibil, la economii de energie și protecție împotriva factorilor externi. Cu o investiție inteligentă în geamuri de calitate și o instalare corespunzătoare, te vei putea bucura de beneficiile acestei alegeri timp îndelungat.
Costul pentru închiderea balconului cu geamuri termopan variază în funcție de mai mulți factori. Acestora li se adaugă dimensiunile balconului, tipul de geamuri, calitatea profilului PVC sau complexitatea lucrărilor de montaj.
Dacă ești interesat de mai multe detalii, nu ezita să ne contactezi.
Mult succes în noul tău proiect!