Uși glisante în perete sau pe lângă perete. Ce model să alegi în funcție de spațiul de la interior

Uși glisante în perete sau pe lângă perete. Ce model să alegi în funcție de spațiul de la interior

 

Ai în plan construirea unei noi case sau dorești să o reamenajezi pe cea de acum? Dacă nu știi cu ce să înlocuiești elementele de compartimentare din interior, rămâi alături de noi pentru a afla care e deosebirea între ușile glisante în perete sau pe lângă perete.

Probabil că îți este greu să amenajezi atunci când vrei să beneficiezi cât mai mult de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Nu e nevoie să renunți la ideile pe care le ai și nu e nevoie să-ți modifici planul, poți alege ușile glisante în locul clasicelor uși batante.

Asigură-te că faci alegerea corectă în funcție de nevoile tale. Află care sunt diferențele și asemănările dintre ușile glisante și culisante, de ce să le alegi pe cele glisante și cum poți să cauți modelul potrivit pentru interiorul locuinței tale.

Uși glisante sau uși culisante: care sunt diferențele?

Știai că atunci când spațiul nu-ți permite deschiderea unei uși de interior standard, cu balamale, poți folosi cu succes uși cu deschidere glisantă, la fața sau în interiorul peretelui?

Există două astfel de categorii de sisteme de deschidere: glisante și culisante.

Deși multă lume le confundă, trebuie să spunem că cea culisantă are o foaie de ușă într-un plan paralel, pe când cea glisantă funcționează pe principiul rămânerii pe aceeași șină.

În ceea ce privește ușa culisantă, vorbim despre un sistem format dintr-o șină și două foi de ușă paralele. Așadar, deschiderea se realizează prin mutarea ambelor, fie spre stânga, fie spre dreapta. 

Pentru a fi sigur că elementele de compartimentare îți vor îndeplini toate nevoile, iată unde este recomandat să montezi sisteme culisante pentru zonele de trecere:

  • balcon;
  • terasă;
  • open space.

Iar în cazul ușilor glisante, recomandarea montării se rezumă la zone precum:

  • bucătărie;
  • baie;
  • dressing;
  • debara.

De ce să alegi uși glisante pentru locuință

Dacă te întrebi care e principiul lor de funcționare, cel mai bine este să te gândești la sistemul de închidere al cabinelor de duș. Este cel mai bun exemplu de închidere. Toate garniturile de duș asigură o etanșeitate foarte ridicată, nu-i așa?

Ei bine, acesta este și rolul ușii glisante către interior. De a asigura închidere ermetică rapidă. În plus, calitatea premium a feroneriei pentru uși glisante nu doar că asigură închiderea profesională a ansamblului, dar oferă și o izolare termică și fonică de excepție. 

Spre deosebire de ușile culisante, cele glisante ocupă mai puțin spațiu datorită montării foilor pe o singură șină. Însă dacă golul de ușă este mai mare, este recomandat să optezi pentru cele culisante.

Datorită pragmatismului în facilitarea accesului, dar și al spațiului de acționare, ușile glisante sunt mai potrivite pentru interior. Ele sunt ideale pentru vitrarea deschiderilor din locuința ta și din acest motiv, cele mai căutate uși glisante sunt cele în perete sau pe lângă perete.

Particularitățile ușilor glisante în perete vs. pe lângă perete

Ușile glisante prezintă scheme multiple de deschidere. Funcționează ca un perete mobil de sticlă, fiind ideale pentru sufragerii mari, terase cu deschidere exterioară, reședințe, dar și hoteluri, restaurante și cafenele.

În plus, ușile glisante Barrier pot fi placate cu straturi de aluminiu aluskin, opțiune care variază și mai mult gama cromatică disponibilă. Îmbinarea armonioasă dintre funcțional și estetic transformă ușile culisante în alternativa perfectă pentru o casă cu stil. Să aflăm în continuare caracteristici specifice ale fiecărui tip de ușă glisantă.

Ușile glisante în perete Barrier

Cauți întotdeauna să îmbini esteticul cu funcționalul? Atunci extinderea spațiului de care dispui prin montarea ușilor glisante în perete este soluția care ți se potrivește: modernă, practică și confortabilă.

Acest sistem este compus din casetă metalică de susținere, șinele, ghidajele și rolele de glisare, sistemul de tocuri de mascare și etanșare pentru uși.

Culoarea ușii glisante este un aspect la fel de important ca funcționalitatea. De aceea, experții Barrier îți pun la dispoziție o gamă cromatică variată de folii decorative potrivite pentru toate gusturile.

Dincolo de preferințele estetice, avantajul major oferit de ușile glisante în perete sunt sistemele de siguranță cu care pot fi îmbunătățite. Acestea sunt ușor de acționat și prezintă un grad ridicat de rezistență în fața șocurilor mecanice și a tentativelor de efracție.

Avantajul ușilor glisante în perete este oferit de rezistența împotriva deteriorărilor, precum și de aspectul elegant și modern. Au un grad ridicat de etanșeitate și asigură izolare fonică și termică.

Ușile glisante în perete Barrier sunt ideale pentru extinderea spațiului personal.

Ușile glisante pe lângă perete Barrier

O ușă cât un perete îți garantează un grad ridicat de luminozitate și vizibilitate, dar și extinderea spațiului personal. Mecanismul de funcționare a ușii glisante pe lângă perete favorizează închiderea lină în cadru, transformând ansamblul într-unul ușor manevrabil.

Acestea sunt mult mai ușor de acționat decât ușile prevăzute cu cercevele oscilante, care se deschid în interiorul încăperii, acaparând spațiul tău personal.

Datorită ușilor glisante pe lângă perete, câștigi spațiul care era anterior destinat deschiderii ușilor batante.

Cum să alegi modelul potrivit de uși glisante pentru interiorul locuinței tale?

Fiecare încăpere din casa ta are o întrebuințare bine stabilită. Și de aceea, elementele de compartimentare trebuie alese în conformitate. De exemplu, ușile de interior pentru dormitor sau chiar baie au adesea modele simple pentru a oferi intimitate.

Așadar, pentru a alege modelul potrivit de ușă culisantă pentru interiorul locuinței tale, trebuie să stabilești cu exactitate ce vrei să-ți ofere compartimentarea. Cu alte cuvinte, poți alege să transformi un open space în două încăperi separate cu ajutorul ușilor glisante sau te poți bucura de iluminare naturală din abundență.

Iată care sunt variantele de uși glisante Barrier, ideale pentru amenajarea spațiului interior!

Barrier Patio Alversa, care sunt ideale pentru extinderea spațiilor personale, iar pentru zone de acces cu un design inspirat, dar și rezistente, experții Barrier îți oferă ușile culisante cu ridicare HST Geneo, concepute din material Hightech RAU_FIPRO. Materialele utilizate amplifică performanța energetică a ușilor Barrier HST, cât și etanșeitatea la vânt și averse.

De asemenea, ușile Barrier Glissandor, care sunt uși glisante cu ridicare în plan paralel, au un coeficient termic ridicat. Indiferent de anotimp, te poți bucura de temperatura potrivită conform nevoilor tale.

Dacă e vorba despre coeficientul termic, trebuie să menționăm și modelul Barrier Smart Slide, care este ușor de acționat și garantează extinderea completă a spațiului. Mânerul se rotește ușor, iar garniturile cercevelei sunt presate transversal de canat, fapt care îți garantează confort termic 100%. Cu Barrier Smart Slide, ai certitudinea că iarna ești ferit de frigul aspru, iar vara nu te vei transforma în victima temperaturilor caniculare.

Ușile glisante de interior te ajută să folosești inteligent spațiul. Conferă locuinței tale un aspect modern, elegant și izolează eficient zgomotul. Și sunt potrivite pentru toate tipurile de profile, fie că vorbim de aluminiu, PVC sau lemn.

Odată ce te-ai decis care dintre ușile glisante cu montare în perete este cea mai potrivită variantă pentru casa ta, apelează la serviciile de tâmplărie PVC și la sfaturile profesioniste pe care experții Barrier ți le pun la dispoziție.

Acum, casa visurilor tale este doar la un click distanță.